Bezienswaardigheden

Pont d'Arc

De Pont d'Arc is een natuurlijke brug vlak bij en over de rivier de Ardèche gelegen en dus ook dicht bij L'oustaou sous les oliviers. Hij staat vlak bij de ingang van de Gorges de l'Ardèche in het zuiden van de Ardèche in Frankrijk. De rotsen vormen een 59 meter lange en 34 meter hoge brug over de rivier de Ardèche. De natuur heeft een natuurlijke boog gevormd over de rivier. Het water, dat hier 's winters heel hoog staat, heeft de boog uitgesleten. Er is een klein pad naar de voet van de boog waar een uitzichtpunt is.

Gorges de l'Ardèche

Dit kloofdal is gelegen langs de rivier de Ardèche. Het kloofdal wordt omringd door tal van rotsen die vervaardigd zijn uit kalksteen. Dit fenomeen loopt van in Vallon-Pont-d'Arc tot aan Saint-Martin-d'Ardèche. Langs dit dal loopt een bochtige route (de D290) die beschikt over heel wat uitzichtpunten. Het is eveneens mogelijk om de Gorges de l'Ardèche te verkennen met de kajak of kano.

Weekelijkse markt

De meest verse producten kun je gaan kopen op de weekelijkse markt op donderdag. Dit is mogelijk vanaf 8u00 tot 13u00. Het is eveneens mogelijk om gewoon eens lekker te kuieren tussen de standjes door.

Kajakken

Zin in een avontuurlijke uitdaging en heeft u geen schrik van water. Ga dan zeker en vast kajakken op de rivier onder de Pont d'Arc. U ontdekt zo eens de omgeving van op het water. In de nabije omtrek van het vakantiehuis zijn heel wat plaatsen te vinden waar je kajaks kunt huren.

Grotte Chauvet Pont d'Arc

Deze grotten zijn reeds 30 000 jaar oud en werden heel lang bewoond door de prehistorische mens uit het Laat-paleolithicum. De grotten zelf werden pas ontdekt in 1994. Doordat deze grot pas laat ontdekt werd, is bijna alles nog in zijn oorspronkelijke staat. In de grot zijn tal van grotschilderingen van zowel leeuwen, neushorens, oerossen en nog zoveel meer gevonden.

Het is echter niet mogelijk om de échte grot te bezichtigen. Het is wel mogelijk om de expositie die zich bevindt naast de grot te bezichtigen. Hier werd de gehele grot inclusief grotschilderingen nagemaakt. Het is dan ook mogelijk om in deze 'kunstmatige grot' rondleidingen te hebben in verschillende talen.

Meer info: Grotte Chauvet Pont d'Arc<

Resto du village

Vlak naast de deur van de prachtige villa vindt u het stadsrestaurantje 'Le restaurant de Chames' terug. Dit heeft u de mogelijkheid om eens lekker te genieten van een gezellig avondje uit met lekker eten zonder een verre verplaatsing.

Grand Site de l'Aven d'Orgnac

Aan de ontdekking in 1935 van de Aven d’Orgnac, waar bezoekers vandaag reusachtige ondergrondse zalen met majestueuze kristallen kunnen bewonderen, gingen honderd miljoen jaren van vorming van kalksteen vooraf. Een geschiedenis van stenen maar ook een van mensen: van de eerste verhalen rond het vuur en de scherpe kant van vuursteen dat hier meer dan 350 000 jaar geleden werd bewerkt, tot de kennisoverdracht die nog altijd plaatsvindt in de Cité de la Préhistoire...

Een bezoek brengen aan de Grand Site de l'Aven d'Orgnac is een beetje leren en veel dromen, omgeven door zingende cicaden en vogels.

Meer info: Grand Site de l'Aven d'Orgnac

Ambachtelijke nougatfabriek

De productie van nougat verloopt niet van een leien dakje. De traditionle productie van A tot Z is te bezichtigen in de nougat fabriek gelegen in Vallon-Pont-d'Arc. Alle huisgemaakte lekkernijen worden hier gemaakt van honing en/of amandelen uit de Ardèche. U kunt deze ambachtelijke fabriek gratis bezoeken met aansluitend een degustatie. U kunt indien gewenst tal van lekkernijen meenemen uit het aansluitende winkeltje.

Meer info: La Nougaterie du Pont d'Arc